Prohnu se jako zem
Anotace: Vlastně jen o jednom zastrčeném poli.
Prohnu se jako zem
Jako ta prudká vlna pole
za tamtím hřbitovem, víš kterou myslím
Netázaná, a přece poslušná
krocená, a přece stále divoká
Jako luk před vystřelením šípu
napjatá až k harmonii
ždímaná, a přece vždycky krásná sladká měkká
Vždycky když ji vidím
srdce se ve mně zdvihne
přesně stejným závratným pohybem
snad
mi pak odpovíš na otázku
zda promítám své srdce do krajiny
zda krajina promítá své srdce do mne
nebo zda nakonec srdce nemáme jen jedno
že obě
ze stejného prachu ze stejného slova
beze slov spolu hovoříme
Prohni mě jako zem
Přečteno 392x
Tipy 16
Poslední tipující: Unyle Pěl, hanele m., Kapka, Gabrielle, NikitaNikaT., Mbonita, CULIKATÁ, Danger, umělec2
Komentáře (4)
Komentujících (4)