Sykovec
Anotace: toto malebné místo na vysočině je moje srdeční záležitost
Mlha si s oparem ledabyle hraje
malebný vprostřed surového ledna
malebný vprostřed líbezného máje
žízeň po tobě permanentně bezedná
v ševelivém přítmí vlajícího rákosí
hltáš pozdně narůžovělý sluneční svit
pak ranní perly urousané orosí
bezmezně bezmeznou chuť věčně žít
tady v srdci přírody neposkvrněném kraji
měsíc bude do hladiny stříbrnou nití šít
než vody Sykovce jeho srpek lačně vsají
a nebe rozespalé rozčísne jitřenky břit
dnes, zítra, pozítří
pokaždé jinak
krásně…
Přečteno 364x
Tipy 20
Poslední tipující: Bíša, Tamara, Divoženka1, CULIKATÁ, hanele m., Dota Slunská, 6thSun, Hazentla, Květka Š., J's .., ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)