Byla jsem větrem
Byla jsem větrem
na lysé strání
rozverným
v myších dírách dovádivým
hravým
v drakiádě barevných zázraků
suše ševelícím
v nostalgii podzimu
byla jsem něžným vánkem
líbajícím
květy jabloní
tak sladkým
křehkou vůní zrodu
vražedným dechem
žhavé Sahary
tajemným šepotem
v korunách nočních stromů
vrásnícím
hladinu rybníka
zpívajícího žábami
byla jsem meluzínou
kňučící protivou v komíně
falešnou až běda
vzteklým poryvem před bouřkou
zjevivším se po tom tichu zakřiknutém
znenadání
despoticky nutícím klanět se stromy
ničícím tornádem
jež ryčí a vyje
tanečník se smrtí vášnivý
ledovým svistem na bílé pláni
jiskřícím mrazivě
byla jsem větrem
pánem svobody
Přečteno 378x
Tipy 27
Poslední tipující: Veselý Drak, zenge, enigman, drsnosrstej kokršpaněl, Květka Š., Bíša, Eru Alonnar, Pevya, CULIKATÁ, Isquieasuus, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)