Chrpa
V květinové zahradě
oslněné paprsky
ranního slunce
každým ránem rozkvétá
mezi všemi růžemi
maličká chrpa.
Starý zahradník sedává
každé ráno u chrpy,
a jí vypráví
Jen ten muž v té rostlině,
ve vetřelci vprostřed růží,
spatřil víc, než ostatní.
Její krása narozdíl
od růží a jejich trnů
při pohlazení nebolí.
Muž, jak u svojí milé
každé ráno sedává,
a jen pro ni žije.
Až chrpu jednoho dne
kdosi zahubí a vytrhne,
Zahradníku nezbude
na světě pro co žít,
a nejen modré květy,
nýbrž i starce zahubí
Přečteno 428x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Květka Š.
Komentáře (0)