Země
Anotace: Neškodné hrátky s vícesmysly :)
Krásná a hornatá
pláň jejího těla jest -
nekonečná, přesto má začátku i konce,
rozlehlá pod stromem mohutným.
Zahalená, přesto nahá,
skrývá v zemi onu lest,
po níž prahnu tak horouce -
života studnu, skrytou údolím.
Rozpůlený je místo očí rubín,
sestupuji úžinou osamělých hor,
až ke studni věčné, z níž piji stále lačněji.
Vznáším se v oblacích jako cherubín,
zasněn přelétám moře živlů. Padám za obzor,
nelétám však – klesám stále hlouběji.
Výbuch emocí na kusy hory trhá,
mohutný požár hledá krmě vprostřed duše,
jen blázen do hlubin bolesti se vrhá,
studna zbarvila se do odstínů růže...
Komentáře (0)