Údolí říčky Libochůvky
Anotace: každý rok na podzim tam jezdívám
Jsem úplně sám cestou na vlak
a i ten zpola plný osobák stavící v Řečkovicích
vlastně nikoho neveze.
Dech říkonínského nádraží voní pražci
a trávou sežehlou odkvetlým létem.
Cloním si oči a už kousek pode vsí
chrastí Libochůvka o kameny.
Bez proměny.
Není to daleko po proudu na místa dávných táboření.
Konec září po vymření zazáří červení jeřabin.
Pak tůň s hladinou do pasu, zaklenutá zlatem
březového listí.
Plavu tím bohatstvím a zjistím, že voda studící do slabin mě hřeje uvnitř.
Budou zrát trnky.
Ještě mrazem aby přešly a ztratily trpkost.
Jako já právě tady a právě teď.
Přečteno 624x
Tipy 39
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Marfuša, jita.1965, Bíša, Jana M., Jožin z Moravy, Mbonita, Ovádko, Květka Š., Gabrielle, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)