Teskně podzimní
Anotace: podzim na Pardubicku
S tou neochvějnou blažeností,
jež zdánlivě mně trápí teď
jsem slabým proudem jemné chvíle,
co utápí se v světlou měď.
Ta píseň stromů usínajíc
v blahobytném soumraku,
zahaluje smutnou pravdu
podzimu a lijáků.
Burácejíc plochou loukou,
narážejíc v silný kmen,
nenacházím něžnou sloku
k vysvětlení těchto jmen.
I přes silné pouto k létu
já opěvuji vůni zlou,
konec má i teskný podzim,
jaro budiž oporou.
Přečteno 351x
Tipy 11
Poslední tipující: Divoženka1, vodnař, Gabrielle, Kapka, Mbonita, CULIKATÁ, Agniezka, patrikus
Komentáře (2)
Komentujících (2)