Taje noci

Taje noci

Anotace: slyšela jsem o tom v zeměpise, třeba je to pravda...

Když do stromů se tma vhání
a čas minuty splétá do třásní,
noc obouvá si své střevíce
a na západě tak jemňounce jasní,
to z pod inkoustových plání
zase jako první
vykoukla Večernice…

Obléká si třpytivou košilku,
dívá se do zrcadel Andromedy,
koutkem oka pohlédne k jezírku,
ještě jednou, naposledy
trošku červeně na líci
a do úsměvu zvlní ústa,
snad se mu zalíbí,
panu Měsíci,
právě dorůstá…

Za okna upouští slabého svitu,
mimosvětě jádra dění,
když babička kudrlinky
háčkuje na zimní blůzy,
jehlice takhle cinkylinky
v ozvěnách nočního snění,
co posílá mi tu
ještě horké múzy…

Závojenku vytáhne z kapsáře
a všechny v mžiku probudí,
až dosáhne své největší záře,
po oblohách roztančí
ty žáry uvnitř, pod hrudí…

Když Slunce tiše dřímá,
jedna za druhou točí se dokola,
napříč nepoznanou bází
bezstarostně plápolá,
až ten čas nadchází
a nový dnešek vítá,
zapíná jí halenku,
už totiž
pomalu svítá
a zase jako poslední
ráno nám
zhasíná Jitřenku…
Autor Jiná, 04.10.2010
Přečteno 362x
Tipy 19
Poslední tipující: Dračičák, šuměnka, Čoki, Kapka, Petbab, labuť, carodejka, Agniezka, Danga, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hraješ si s dějem podobně jak já
třpyt noci s kouzlem taje milostného
kdy láska prochází se skrze ni i jeho
ten příběh pohádka je nádherná...

10.10.2010 14:30:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí