Snoubí se v něm smutek i krása...
Anotace: inspirovala mě jedna báseň od Vítězslava Nezvala :-)
Podzim, chladná délka léta,
co krášlí ho barevná paleta.
Snoubí se v něm smutek i krása,
jenž pyšně podzimem se natřásá.
V to období krásně pod nohama šustí listí,
i přesto, že je chladno, vyzařuje líbezností.
Podzim napsal létu pestrobarevné dopisy,
že v zahradách uvadly i poslední narcisy.
Že spadané kaštany prosí o lidskou něhu
a podzimní kytice jsou podobné věčnému sněhu.
("Takový je podzim.")
Přečteno 434x
Tipy 22
Poslední tipující: Danger, NikitaNikaT., Calië, Gabrielle, Psavec, hašlerka, Mbonita, Kapka, Květka Š., malá slečna, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)