Zahrádko, podzim přišel!
Anotace: tak už jsem ti , milá zahrádko pomohla se uklidnit ke spánku.
Sbírka:
přírodou
Zahrádko, spíš?
Víš-li ty, že podzim už přišel?
Nevěříš?
Poslední zbytky poupat
ještě chtějí lákat čmeláčky.
Máš stále krásný, barevný šat;
Co na tom, že sníh už dotkl se
tvých skrání?
Straníš se zimy.
Stárnout se ti nechce.
Už jsem sklidila tvých plodů,
k odpočinku nadýchla jsem hlíny,
abys lepším dechem mohla spát.
Začíná listopad.
Dušičky přichází
a ve tvé tváři je stále ještě touha
být krásnou a vonící.
Snící zahrádko, uspávám tě zaklínáním:
S jarem se sejdeme, má paní,
teď přeji zvolna usínání...
Přečteno 470x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, Iva Borecká, CULIKATÁ, Psavec, Kapka, Květka Š., Agniezka
Komentáře (1)
Komentujících (1)