Óda jarní
Anotace: ...Chuchvalce mlhy válí se po poli jak břichatec...
Chuchvalce mlhy
válí se po poli
jak břichatec,
co otáčí se z boku na bok
s nevolí,
neb hýbat se mu nechce...
Tak mlha brzdí nového dne zrod.
Sluneční záře bodá
šedou hmotu žhavým ostřím,
a kopí věčného světla
trhá mlhu na cár...
Vítězem v boji lítém
Slunce setne hlavu šera
jež odevzdaně na zem padá.
Paprsky hřejivé, teplé polaskání,
rozkmitá vůni polní hlíny
zemitou chuť jara
s předzvěstí nového zrání...
Přečteno 425x
Tipy 18
Poslední tipující: Žqáry, CULIKATÁ, Špáďa, Kapka, Květka Š., Mbonita, Gabrielle, Agniezka, labuť, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)