Knoflík do jiného světa
Anotace: Procházka Průhonickým parkem (poslední říjnová neděle)… s Pavlem :-)
Jizvy po uřezané větvi
připomínají dva tvory –
něco mezi ještěrkou a mořským koníkem
Zvláštní dřevěný erb
Knoflík do jiného světa
Žebra vodopádů
lemují naši nedělní procházku
tekutými křišťály
Klikyháky kmínků rododendronů
vyšívají ornamenty na nebi,
když se díváš skrz
Znovu nasazují na květ
proti logice posledního říjnového dne
i silného ochlazení v posledních týdnech
Válíš se v dubovém listí
a já ten hravý okamžik
nemohu zachytit,
protože to Ty držíš
tu čarovnou krabičku,
kterou všechnu krásu z mola podzimu
krájíš do vzácných manekýn vteřin
otisků lidského vidění
Každá Tvá fotografie přírody
je knoflíkem světa,
kterým si zapínáme duši
pro přežití všedních kroků…
Přečteno 476x
Tipy 37
Poslední tipující: Quigleika, Sladkalu, Divoženka1, ni.va, James Libustka, šuměnka, Holis, Bíša, Psavec, Gabrielle, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)