CO BUDE ZÍTRA
Co bude zítra?
Netuším...
Freony krouží
ovzduším.
a hladově k nim
z výšky zírá
větší a větší ozónu
díra
Co když sluneční
vichřice
smete hvězdný prach
a částice
atomů navždy zmizí
v dálavách.
A slunce vyhasne
na márách
Co bude jen? Co bude!
Kdo to ví...
Až vlci po mamonu
hladoví
s úctou se ukloní věčným
snílkům
Pak se svět otočí lepším
zítřkům
Tak vraťme zítřkům
jejich svit
a z čistých vod zas
budem pít.
Věřme v zítřky, však
hleďme zpět
ke kořenům, které dal
nám svět....
Přečteno 536x
Tipy 27
Poslední tipující: Helena Lovecká, jedam, vojtaz, Zefi, Gabrielle, zelená víla, la loba, ten v koutě, hašlerka, ziriant, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)