Oheň

Oheň

Anotace: Krásnější než-li jarní kvítí, jednoho pálí, druhému svítí.

Sbírka: Západ v pravé poledne

Žhnoucí vzduch o vysoké teplotě,
požírající dřevo a papír,
jediné světlo v lidském životě,
vznešenejší smrt než přinese rapír,
ti dopřeje ohně jazyk vražedný,
to je pravá smrt hodná hrdinů,
Palach, Hus skončili tak boj bezedný,
kdybych mohl si vybrat, takhle zahynu.

Oheň to světlo hvězd na zem snesené,
nešetří chudé ani vznešené,
zahoř ty plameni spal celou zemi,
zahoř ve výšinách nad námi všemi,
z popela jsme zrozeni, a v popel se změníme,
kdy se to stane to ani sami nevíme,
ohěn, náš tvůrce, náš ničitel,
je náš nejlepší přítel i nepřítel.
Autor Trystan ap Tallwch, 21.12.2010
Přečteno 491x
Tipy 12
Poslední tipující: Anjesis, Lioness, Gabrielle, Dameira, Kapka, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Krásné - ST..

23.12.2010 18:14:00 | Dameira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel