Radhošť
Anotace: Tato básnička je nejstarší z celé sbírky, pamatuje ještě polovinu 90. let.
Sbírka:
Beskydy
Nad Rožnovem v oblacích
kaplička je dřevěná,
pod tou kaplí hora
pověstmi opředená.
A z té hory dokola
širý kraj se rozlévá.
Tu Javorník, támhle Cáb,
tu Lysá i Stolová.
Z toho vrchu každý den
do dvou moří voda mizí.
Padá kapka vedle druhé,
za chvíli si budou cizí.
Jednoho dne ze svých skal
Radhošť kámen odevzdal.
Uložen je v jednom domě,
nad ním nápis "Národ sobě."
Přečteno 727x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, Linzerka, CULIKATÁ
Komentáře (0)