Rok pod Trojačkou
Anotace: O zalesněném vršku nad Hostašovicemi a Mořkovem.
Sbírka:
Beskydy
Tři vršky a ohrádka
za ohrádkou zahrádka.
V té zahrádce květina
jaro právě začíná.
Pod Trojačkou velké lány
ze Slunce jsou zalévány.
Plody potom dozrají,
lidičky je sbírají.
Žlutý list když k zemi spadne
i poslední kvítek zvadne.
Veliký se vítr zvedne
pak se ale nic už nehne.
Z mokré kádě bílé mléko
jednou za rok uzavře to.
Když na jaro odtéká
ptactvo z jihu přilétá.
Komentáře (0)