Nezimní dvorek pod oblaky
Stranou stran
uspěchaně jakoby bez křídel
začíná to jarem
kulhavé švitoření
v kruhu oblaků zaklíněných husí.
Příliš ubité peří
padá prachově
do mazlaniny ušlapaného dvorku
již nezimní mráz bolí
kličkuje nad výkaly
a rozklovaná zrna
skrz pařáty bíle klíčí
a zarůstají do peruti pošlého času.
Cosi plihne pode vraty
jedna nedoletí
a zítra vrátilo se k zimě.
Přečteno 393x
Tipy 24
Poslední tipující: Jaromila, šuměnka, Bona, Mbonita, eullaliee, Dota Slunská, CULIKATÁ, zelená víla, Gabrielle, hanele m., ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)