Bloumám krajinou
Anotace: Pokora před krásou
Bloumám krajinou
Potůček klokotá přes kameny
spěchá do údolí
kde řeka zpívá monotonní píseň
žíznivou zemi napájí
blahodárnou vodou jiskřivou
Les-koncertní sál božské přírody
pastviny osvěžené noční vláhou
hladí vycházející slunce
a zrcadlí se v kapičkách rosy
Píseň skřivanů
nese nekonečný proud tónů
vlnící se v melodii
a oslavuje další vznešený den
pokojného a pokorného člověka
jemuž úžas nade vším stvořením
v tichém souznění s přírodou
duši do výšin povznáší
Přečteno 341x
Tipy 5
Poslední tipující: Vampyrella, Mbonita, labuť, NikitaNikaT.
Komentáře (1)
Komentujících (1)