Zdál se mi sen.
A v něm
louky zářily zlatem
a končily kdesi na hranici
se stejně nekonečným nebem
a ryzá hříva plála rovnoběžně
se sluncem v pramenech mých vlasů
a kopyta uháněla ve valčíku
za vůní přicházejícího jara
Když jsem pak otevřela oči
krátce jsi zafrkal
a všechno to zlato patřilo nám