Rok
Anotace: o ročních obdobích
Krajina nocí politá,
poslední vlaštovka odlétá.
Poslem tohoto období,
zlatavá barva,co listy zdobí.
Lístek po lístku větvím okusuje,
i nad posledním zem se slituje,
s větrem tančí Erýnie,
vlk na bledý srpek vyje.
Nikdo ho nezval.
Přišel,ani nezaklepal,
vrátil se podzim,v ranním ojínění,
všichni ke spánku připravení.
Ať klidně se zabydlí,
je to jen na chvíli.
Po něm zima odemkne své vězení,
i sníh přináší okouzlení,
zmrzlý pláč nebes,
pokryje zemi,řeku i les.
Ale i ona prohraje nakonec.
Musí,vždy to tak bylo přec.
Bylo,je a bude,
nebe v červáncích rudé,
přinese teplo do našich srdcí.
Jen na měsíc,budou stále výt vlci.
Přečteno 334x
Tipy 24
Poslední tipující: EM EM, la loba, Emmelia, carodejka, H.I.L., Tamara, NikitaNikaT., CULIKATÁ, Jiná, Mbonita, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)