Rosnatce
Anotace: rosnatka okrouhlolistá (Drosera rotundifolia) je hmyzožravá rostlina, která roste na půdách chudých na živiny (rašeliniště).Roste i u nás v čechách.
Rosnatko, kapkou rosy pokropená,
jsi zázrakem či na protest vymyšlená?
Jen abys mohla v bažině růst
Neleníš, ani nedržíš půst.
Hoduješ si na listech svých
lepidlem polepených.
Přiletí muška a hned jí sníš
i v chudobě se uživíš.
V bažině totiž rostliny
nemají v půdě živiny,
ale v životě není nic zadarmo
a proto lovcem nejsi jen tak nadarmo.
Přec nejsi až tak malinká.
Ty, drobná květinka,
jež tváří se tak nevině
A chytá mouchy v bažině.
Přečteno 360x
Tipy 3
Poslední tipující: EM EM, CULIKATÁ
Komentáře (0)