Anotace: I jediný strom nám může posloužit, můžeme si odpočinout v jeho stínu, poslouchat jak šustí jeho listí ve větru, na jeho větvích posedávají ptáci, v jeho koruně bzučí včelky. Každého stromu, pokud nás neohrožuje, je škoda.
NikitaNikaT.Souhlasím s tebou, ale mnohdy musí ustoupit i zdravé stromy třeba stavbám. Pokud je strom na konci svých sil a může prostě na někoho spadnout, pak je třeba jej pokácet.To ano.Ale já mám jednu smutnou vzpomínku. Můj strýc s tetou měli obrovskou zahradu plnou dobrých ovocných stromů - jabloně, hrušky, meruňky, třešně mirabelky, taky tam byl rybíz, angrešt. Často jsem tam s nimi pobývala v chatce, bylo tam hezky. Pak se ale stalo, že jim prostě tehdejší MNV zahradu vzal a udělal z toho místa odpadní jezero na všechen binec z chemické továrny.A přitom ta továrna byla v úplně jiné časti města, tak do dneška nechápu proč musela ustoupit tato zahrada. V krajině mám ráda osamělé stromy, třeba v poli a pak je mi smutno, když zjistím, že některý byl pokácený.
08.05.2011 10:59:00 | Jarka
Někdy je to, bohužel potřeba, pokátit, nežli se stane nějaké neštěstí... tak jako člověk dosáhne konce svých sil, tak to bývá aj v přírodě... krásné je Tvé dílko, citově vnímavé. ST!***
08.05.2011 09:16:00 | NikitaNikaT.