Stromy
Stromy.
Co jsou to stromy?
Snad vousy Bohů na Zem spadlé
snad jejich vlasy
či snad řasy?
Mohutné a stálé ve svém bytí.
Slunce i déšť tak snadno chytí
do svých korun překrásných.
To klid a mír pak na mě dých
z šumění větví ve větru.
Domovem mnohým jistě jsou
ochrannou věčnou, zárukou
oblaka nosí na rukou.
Barvami duhy s podzimem
nám vymalují hezčí Zem.
A s jarem novým rozkvetou
v kytice květin pro Bohy.
Kdo může ohrozit ty stromy?
Snad jen blesky, hromy.
A když jednou přece padnou
dají svou vůni domovu.
Bez stromů zkrátka nemohu.
Bohu díky za ty stromy.
Tak krásné...
Přečteno 456x
Tipy 17
Poslední tipující: mkinka, Maryje..., labuť, Divoženka1, Tamara, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Bambulka, Mbonita
Komentáře (5)
Komentujících (4)