Tanec v pampeliškách
Anotace: V přírodě stále něco nového poznávám - jak pučí, kvete, voní a dozrává…
Ta louka vonná poutavá
Pampelišek zahrada žlutavá.
Za pár dní už nezůstane..
Jen pápěří bílé, rozfoukané.
Vyběhnu na louku ve slunný den májový,
když vítr hraje si na schovku v kvetoucím stromoví.
Odkvetlé pampelišky jak jarní sníh
běhám jak malá holka v nich.
Vířím a čechrám jejich bílé vlasy
Poskakuji a dotýkám se.
Užaslá z té jarní krásy
pak už jen stojím a podívám se.
Vítr už vykoukl zpoza stromů
pln drobných vánků.
Stmívá se, tak honem domů
slunce ukládá se k spánku.
S dospělou a přesto malou holkou
mazurku tančil vítr s loukou.
Roztančili mi dnešní květný den,
dojmů plna, ještě musím někdy sem.
Přečteno 464x
Tipy 17
Poslední tipující: Pacik, Juan Francesco de Faro, Psychicky.labilni, Psavec, jitka.svobodova, CULIKATÁ, danav, Květka Š., Skalsky Pavel, labuť, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)