Potok I.
Kolem břehu proudí voda,
teče zrovna v potoce,
na hladinu pyl usedá,
celé dny i přes noce.
Přes kameny voda hučí,
šeptá lesu zprávy tajné,
potok co tu v lese teče,
zažil snad i doby bájné.
V zimě pokryt pevným ledem,
voda pod ním stále žije,
v ledu díra - stádo srn,
co chladnou vodu skrz led pije.
V jaro potok zabarví se
v čisté hnědé odstíny,
voda která tudy teče,
nenechá zhynout rostliny.
V létě vodu slunce hřeje,
ta pomalu vysychá,
tomuto se slunce směje,
když sušení podniká,
déšť však stále vodě přeje,
když prší do rybníka.
Na podzim je potok přikryt
peřinou z kousků hedvábných,
nespatříme jej tak lehce,
v tom houfu listů barevných.
Komentáře (2)
Komentujících (2)