S nadějí na( člo)věky
Anotace: moravské VEselé zelí
Za koženými víčky
sen se lehce chvěje
jako plamen svíčky
z palandy se směje
...
starý Consul zvoní
na velkém, težkém stole
prsty slova roní-
a mysl v jednom kole
dům stranou u lesa
s krbem a houpací sítí
prosklený, ó nebesa
se zahradou s kvítím
v lese šum jen splavu
na mechové posteli já
spravím záď i hlavu
od pondělí k pondělí
v sadu plném probouzení
natrhám si další roky
to mě denně spraví, změní
pak povracím to s úroky
...
Je snadné "žít" v žití
kéž k "žití" prožiju se
pokrok by měl ustoupiti
přírodě, ó svobodě, ó kráse
Přečteno 291x
Tipy 6
Poslední tipující: Azure angel, CULIKATÁ, tato22, J sh' T r' k
Komentáře (0)