Modlitba Malé Fatře
Anotace: ...putovala jsem po Malé Fatře, první den, kdy jsem objevila místo, kde složím hlavu, musela jsem se poklonit té kráse v básni...
Tam, kde už nestačíš s dechem
s posledním nádechem
zjeví se Matka Bohyně
s velbloudy lesů ve klíně
Malíři nebe skotačí v bílých závojích
jak v malovaných krojích
a v hlase kamenných bohů
nese se vítr posledních dnů
Jsi zde menší než tečka za větou
Až tam kde poslové tví jdou
obry nezdoláš
ani tváří v tvář
Loučíš se s první hvězdou
šedými draky oblohou zlíbanou
a jak znavený poutník toužíš po čarovném spánku
za úplňku
Za svítání nohy bosé
smáčíš v čerstvé ranní rose
Pastýř bílých beránků
probouzí tě ze spánku
A z kamene na kámen
šeptáš : ,, Matko Země, děkuji, amen...
Přečteno 275x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ
Komentáře (0)