Záhada zmizelých ovcí
Modřín se směje vyschlému hlasu,
jež dřímá na úpatí hor,
ztracené ovce hledá v pastvinách
lesů Mandragor
Zeptal se toho modřínu
vítr uhranutý z mraků,
kam pak se ovce schovají
v bouři za soumraku..
Ke skalám rozpuštěných v slzách,
pod stromy rozesmáté vichřicí.
Znal tajemství Matky Země
jak všichni dobří mudrci..
Sokolí žena zjevila se nebem
v čarovných kruzích vítr popohnala.
Zmizela na křídlech dravců
dolinám zprávu zvěstovala :
Kde letí šípy v běhu kozoroha,
vrací se k rukám lukostřelce
do míst, kam pastýř zahnal
na pastvu bludné ovce
Neptej se po nich hlasem čaroděje,
jež bouři do údolí svolá.
Osud je udatný rytíř,
nikdo mu neodolá.
Přečteno 382x
Tipy 6
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ, Pablo Kral, Koza
Komentáře (0)