Slunce
Myslela jsem, že už Tě nepoznám,
až přijdeš a rozdělíš zem na světlo a stín,
myslela jsem, že už se neutopím
v záplavě zlatých vlasů.
Myslela jsem, že jsi odešlo do mraků
a postavilo si tam velký dům
- sousedům, že do zahrad
přisypáváš zlatý prach,
že se kousek Tvé krásy zachytil ve hvězdách
co vyšly za noci
(tak kolem půlnoci) z večerních vrat
Tvůj žlutý šat, že už nespatřím,
teď ale vím,
že ses ráno vydalo za mraky za mraky za mraky
že dál se dějí zázraky...
Komentáře (4)
Komentujících (4)