Sen
Anotace: ........sen tulácké duše.....
Mraky plují nad hlavou
slunce září z nich.
Slyším píseń jásavou
je v ní slyšet smích.
Hned vydám se v onen směr
bych zřel toho básníka.
Vtom se prudce probudím
slyším zvonit budíka.
Ted´už vidím jen
není život žádná láce,
že byl to jen pouhý sen
a musím zas jít do práce.
Ted´už musím rychle vstát
abych nebyl poslední.
I když bude se to divné zdát
ta píseń v hlavě stále zní.
Zpívá se v ní o jaru
krásné ptačí zpívání.
A brnkání na kytaru
co všechny chmury zahání.
Je v ní slyšet řeky proud
šum tichého luhu.
Vidíš pstruha ladně plout
měnit se vodu v duhu.
Nedbaje finanční tísně
vydám se za voláním,
které slyším z této písně
za lesem,řekou,touláním.
Však už moje hlava bystrá
vymyslí si důvody,
co přesvědčí mého mistra
že musel jsem do přírody.
Komentáře (0)