Vítr
Anotace: ........co vítr vypráví.......
Vítr fouká mezi domy
v ulicích se prohání.
Zaletí i mezi stromy
co rostou v lese za strání.
Mezi břízy zaletěl
s lupeny si hraje.
Vypráví jim,co obletěl
jaké poznal kraje.
O vlnách,které na moři
svojím dechem vytvořil.
O lodích,co při bouři
na širém moři ponořil.
O poušti,po které vál
rozpálené písku tuny.
O tom,jak si s nimi hrál
v pusté pláni vršil duny.
O pláni větrných mlýnů
jejichž koly otáčí.
O podzimu,kdy bez splínů
trhá chmýří bodláčí.
O milencích na mechu
co byli tu jak muž a žena.
Jak vystavili jeho dechu
svá těla láskou rozpálená.
O tom,jak jsou lidé hloupí
když myslí jen na peníze.
Že si za ně všechno koupí
když je mají,všechno lze.
O té svojí velké pouti
co vykonal kolem světa.
O tom,jak velmi ho rmoutí
kam spěje tato planeta.
Komentáře (0)