zzzzZima
Co to vítr zavál sem? Co přichází s tímhle nečasem?
Bílá víla sestupuje za svitu pouličních světel,
její vláda zase nastupuje a to vyhovuje dětem.
Však co přináší temná bílá paní?
Chlad v noci i při rozednění,
odraz slunce ve svém plášti,
radost a taky spoustu zášti.
Smutek, smích, a utrpení,
slané slzy při setmění,
těžké vzpomínky na těžký život,
na to málo, co z něho zbylo.
Krutá, při tom tak nevinná,
každý rok je povinná,
nabízí se větru slunci,
ladně padá, a za tmou jdoucí,
přebírá zas na čas vládu,
avšak ona nevládne stádu,
vládne zemi, horám, vodě,
žije si sama na svobodě.
Sama přijde bez pozvání,
následně odchází z nenadání,
s nebesy těžký boj svádí,
se shora rychle k zemi pádí.
Zahubí a nebo vysvobodí?
Odpustí, ze světa vyprovodí,
zemře pak se zas narodí,
tak to na světě se vším chodí.