Himálaj
Anotace: Himálaj, má láska
Nesčetná ňadra země
bělostná, svůdná
pnou se do modré hloubky
odříkání a naplnění.
Posvátná extáze čistoty -
sněžná samota -
výška a propast světa
Sbor bílých bohyň
mračné roucho svléká
a v nahé kruté kráse
tu shlíží na člověka
Šílenství? Láska? Hřích?
Oblázek u paty
bohyně měkce sbírá
a halí do svých rozpuštěných vlasů
lavina - osud
trest i vítězství
A nekonečnost času
Komentáře (2)
Komentujících (1)