Vzpamatujte se!
Anotace: ...aby nám nějaká příroda zbyla...
Suchý listí co zbarvil podzim paletou,
a vysoký hory,co s oblohou se propletou.
Zelený louky,kde kvěy voní,
i jarní ptačí trilky a bzukot včelí...
Domovy zvířat ve vonných lesích,
jasný třpyt hvězd v temných nocích.
Křišťálový řekyplný ryb.
To si vážně tohle všechno dáme jen tak vzít?
Za vzduch budem považovat smog z továrních komínů,
leklý ryby budou plavat v listech shnilých leknínů.
Namísto zvířat troubí jen auta.
Namísto lesů odpadků halda.
Obchodní centra,tam kde stály stomy...
Myslíte,že tohle za to stojí?
Tak vzpamatujte se už přeci!
Vždyť Země vás o to prosí!
Snad nechcete za pár let,
jen vzpomínat jak vlastně voněl květ...!
Komentáře (2)
Komentujících (2)