Zimní noc
Anotace: Stanislav k. Neumann - jedna z mých vůbec nejoblíbenějších básní. Pokud jste ji ještě neměli možnost číst, neváhejte :)
To není země, to je sen
jejž bledý měsíc vykouzlil
pod zastíněnou oblohou
na vlnách sametových mil.
To není země, to je div,
nesmírná hudba bílých cest
jež pro své tiché jiskření
do hlubin strhly světlo hvězd.
To není země, to je zjev,
jenž vyplul z nekonečnosti.
Já, blázen, bod a cizinec,
jdu směšný mraznou věčností.
Přečteno 702x
Tipy 2
Poslední tipující: Nausika
Komentáře (4)
Komentujících (4)