Kecíři
Anotace: Malá liščí poéma O carství listnatém...
Místo másla
listy v chlebech mají
ze šotků králi
z korálů černých
očouzených
dům si poskládali.
Listy tisknou na sklo
ze stromů holožíři
Mazlevič I.
cihlou červně
tvář se pýří…
Ztrouchnivělé pergameny
chabús plic
zvučný klavír z polí
kecíř posluha
uklíná chorošovou holí
klíč
až se v polích
vltavíny rozezněly…
***
Komentáře (2)
Komentujících (2)