Podzim
Anotace: Ten poetický čas, kdy vše usíná...
Prázdně pusté pole
hledí k šedé obloze
lámou se staré hole
baron přijel v povoze
vítr ten vůz táhne
jako chladný hřebec
do zatáčky zahne
nadutou má svou plec
ten baron jede uhání
jede jede bez spěchu
slunce záři zahání
zajíc leží v pelechu
mění světu barvy
svítí jasným šerem
krmí listím larvy
lije zemi vědrem.
Komentáře (0)