země jediná, země má
Anotace: jedinou je a jedinou zůstává
Zemi tuto jedinou,
život jediný-můj,
zemi nyní spálenou,
kteroutož můj život plul.
Však tato jediná, země má,
v léno mi daná,
jedinou je a jedinou zůstává,
nedotčená ve vzpomínkách mých,
jen ve vzpomínkách mých
a má mi býti vzána.
Nechce se mi ji opustit,
zanechat ji napospas živlům.
Oheň, země, voda, vzduch,
a lidské plémě,
šířící se jak puch,
jenž zasel sémě,
nesvárů a klamů.
To nemohu dopustit.
Komentáře (2)
Komentujících (2)