Báseň pro přírodu
Seděl a pozoroval ptáky
jak hašteří se v keři
foukal lehký vánek
seděl na zeleném moři
Po zeleném moři
černí mravenci
od ostrůvku k ostrůvku
cupitali nazí
Z moře bílé bublinky
vystupovaly tiše
Z nich pampeliškové padáčky
poklidně létaly do výše
Pozoroval kroužící ptáky
vysoko nad širým světem
Odpusť nám prosím přírodo
stejně i našim dětem
Ubližujeme rostlinám, zvířatům
máme tu obrovský dluh
Snad jednou splatíme vše
když ještě šanci dá nám Bůh
Přečteno 425x
Tipy 1
Poslední tipující: 6thSun
Komentáře (0)