Žízeň
Anotace: nevim, jak mě to napadlo...
Hynu žízní u pramene, kde voní jarní tráva,
zapomínám, co sužuje mě, matička příroda
budiž zdráva!
Ulehám na trávu rozkvetlou paprsky slunečními,
v kterých utápí se krása jarního kraje,
zůstanu tu s nimi.
Teplo rozehřívá tělo mé, duši mou,
zapomínám, že žízeň zabíjí mne - ta
kterou smrtící zvou.
Komentáře (0)