Pár jiskřiček
Anotace: Dejme tomu, že je to o blesku. :-)
Prší a venku je mrak,
s ním zčernalá zář,
prší a jde z toho strach,
v oblacích svítí ďáblova tvář.
Blesky se míhají tmou,
neznají svůj vlastní směr,
bouří ti nad hlavou,
tvůj skončil čas her.
Pod stromem stála a hledala svět,
zemí se ploužila jak tajný zvěd,
cestou, co vedla jen směrem vpřed,
bloudila ve snaze jít po ní zpět.
V dálce zní ptáků zpěv,
zpívají smuteční chór,
v blesku spí ďáblův zjev,
smuteční halali zazní jak sbor.
Komentáře (0)