°°°°°°°°°°°°°°°°
Nad loukou,nad lesem dnes
čtyři čápi letí,
táta,máma a dvě jejich
čapí děti.
Koukají kde svůj let ukončit,
u rybníku by chtěli posvačit.
Ve vysoké trávě zobákem
klape čáp,
pak ztichne a vypraví se
na lov žab.
Utichly i žáby,honem se
schovaly
a čápi naprázdno zobákem
klapali.
Jak to že tu nejsou už žádné
žabičky?
Diví se tomu i čápů dětičky.
Tak honem vzhůru,velí táta čáp,
poletíme jinam kde bude víc žab.
A tak čápi letí,letí,letí...
°°°°°°°°