Vítr nad polem
Už hnědá vůně
unavené trávy
sytí vzduch.
Podrážky se obalují blátem.
Pomalu mraky nabírají barvu
cuchají nebe.
Voda pod ledem
dává se do pohybu
a larvu
už nezebe.
Už slunce
začíná vybarvovat svět.
Kde je?
Každé jaro
slyším, vidím, čichám
jak mě volají
rozbahněné cesty-
ptačí zpěv v holých keřích.
Vysoká modrá,
nehybná hnědá
zakudlená okrová.
Chtěla bych mít křídla,
vyletět k mrakům
a vyzpívat si plíce do oblohy.
(Doufám, že mraky nemají hudební sluch)
Chodím po lese
a hledám myší díry.
mně se to líbí tak,jak to leží a běží, včetně mraku co snad nemají hudební sluch:-)
15.03.2012 16:16:05 | kočkopes
hmm, líbí se mi motiv i slova jen slovosled bych použil klasický a ne tak archaický, ale to je věc autora.
15.03.2012 16:10:25 | had
tvoje básničky jsou moc osvěžující - a dost nedětské (což není samozřejmě výtka, jen údiv :o)
15.03.2012 15:41:59 | hanele m.