~Z pavučiny…
Anotace: O pavučině a tak...
************
Dnešní den je samá díra
slunce přes mrak dolů zírá,
jenom zlehka usměje se
na všechno,co žije v lese.
Na dvě malé veverečky
na šneky a malé broučky
na šišku co zrovna spadla
do louže jak umyvadla.
Hned je ručník nachystaný
z pavučinky usoukaný,
šiška by se utřít chtěla
aby hezky suchá byla.
Teď se zrovna z louže koulí
asi má na „šišce“ bouli,
ručník celý potrhala
a tím mouchu zachránila.
Ta proletí jako střela
tu pavučinu neviděla,
nebýt šišky z mokré louže
moucha už má jiné lože.
Sluníčko už celé kouká
na mouchu i na pavouka,
den zas bude utkaný
jak v pavučině lapený…
…
Přečteno 416x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, básněnka, Psavec
Komentáře (4)
Komentujících (3)