Poprvé
Unese Země snad ještě víc pýchy
nežli té dosavadní?
ptám se jí poprvé
poslouchám odpověď - její pláč tichý
Unese Země snad ještě pár facek?
ode všech políčků zní
ston, řeže do krve
Unese další dny šlapání miliard
aniž by ohly záda
tělo odpružit tuhé
k polibku, to kdyby tam ležel briliant
proč není tomu tak, zda
zeptat se podruhé?
Unese svojí gravitací lásky
natolik plodného cynismu variant
vyjádřen dík - v smetí
všudypřítomném, z nějž můstek skokanský
kosmodromů snese kvant
ven.. ptát se potřetí?
Přečteno 418x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec
Komentáře (0)