Anotace: Pokus o zachycení dojmů z minulého léta tak, jak zůstaly na fotkách
Novigrad
Do kamenných, narezlých zdí kolem přístavu
naráží vlny a křik racků
Jsou potřísněné bílou-
touhou létat
Roztáhnout křídla a nad hlavu
toho osamělého, polorozpadlého Poseidona
na molu
vyzvednout korunu ze slunce
a pak se přidat k bílým perutím
a divné písni -
letět k té koruně
a žít
a cítit v srdci moře
a ve vlasech sůl
Slané pátno
Inspirováno obrazem v jednom městečku už-nevím-jak-se-jmenovalo
Schody
z ocelových vln
/nebe je tak nízko,
že létající ryby o něj zavadí ploutvemi/
Jedna
Měsíc
a racci, co na něm hnízdí
peří
na kterém létají malíři prachu
Druhá
Dunivé akordy andělů
a jemná ptačí harfa
zní
/a tón jako vyděšené světlušky
vyprchají do noci/
Tu třetí vyhnaly
A divotvornou symfonii
slaného větru
/a bílé pěny/
nám zahrály kapky deště-
jenže přebarvenou na šedo
To bych se učekala :)
30.03.2012 22:29:42 | Cvokhauz
nebo já:-))..píšeš krásně
30.03.2012 22:30:50 | kočkopes
Někdy přijedu na nějaký sraz. A děkuju :)
30.03.2012 22:27:56 | Cvokhauz
no to musíš, protože já to prostě nechápu:-)) .. ale ne, že přijedeš na sraz až Ti bude 25let:-))
30.03.2012 22:29:02 | kočkopes
ať se snažím jak chci, nejde mi uvěřit, že je ti 13let.. moc se mi tvé básnění líbí
30.03.2012 22:26:34 | kočkopes