Svěcená voda mi po spáncích kane
V kostele zpívají díky, ó Pane!
Kolem mě tráva, já hladím ji dlaní
Halená do květů ulehám na ni
Koupu se v slzičkách překrásné Múzy
Nebýt to nádherné, snad mne to mrzí
Jaro mě zdraví svou typickou vůní
Už i můj kocour se v zahradě sluní
Můj rehek od loňska přiletěl z mraků
Hnízdo má ve skále u vlčích máků
Pod tíhou paprsků ztvrdlá zem puká
Moreně na pohřbu kukačka kuká
Lilie pučí a bledulky kvetou
Děvčátka ať si je do vlasů vpletou