Spící píseň
Jak stín spí slova na břehu
Neprobuzená, dokud neskácejí stromy
A pak budou pryč.
A hudba z očí padá.
Král snů má rudou korunu
Spletená je z měděných vrb hlavatých
A místo andělů
Hudbu mají ptáci.
A kdo nevěří,
Že nelze uchopit
Ty věnné symfonie,
Nedal nikdy srdce
Vodě do dlaní.
A sám dál pak hledá svou duši,
Zakuklená, dokud nepoklekne zde,
Zůstane; Jdi
Odhání ho pýcha.
Jak stín spí slova na břehu,
Neprobuzená, dokud neskácejí stromy.
A pak budou pryč.
A hudba z očí padá.
Přečteno 404x
Tipy 4
Poslední tipující: hanele m., Jakule, Hesiona-Essylt
Komentáře (2)
Komentujících (2)