Konec
Anotace: Psáno ve velmi nehostinných podmínkách v přírodě a mezi lidmi... červenec - srpen 2009
V krajnicích u silnice
V blátě a navátém prachu
Si houfy černých much
Šeptají své písně
V rytmickém bzukotu vlastních těl
A v srdci krajiny
Dýmá černý mor
Schovaný pod stébly trav
A vyčkává na znamení
K ničivému výstupu
Stromy tancující v melodii větru
Větvemi takty určují
A voda prsty svými
Vyladí píseň větru
V nádhernou symfonii sfér
V šeru a stínohrách
Se třpytí struny měsíce
A v řevu hřmícího nebe
Se blíží vůně deště
A kropí tmavou krajinu
Sopky probuzeny
Vysokými áriemi deště a větru
Si zahřívají ohnivou krev
A ze svých žil vypouštějí
Ničivou spoušť
A země polekaně
Vydává nářek svůj
Skrz ústa přírody
A volá v posledních
Záchvěvech umírání
Komentáře (0)