Větrník
Anotace: sám jsem to viděl
Kopec daleko od lidí.
Sem nikdo nezabloudí.
Snad spadly z nebe.
Valounů štěrku nespočetně.
Možná, že nadpozemské.
Něco připomínající.
A taky hluboká jáma.
Od dopadu meteoritu?
Laserový pozdrav z Andromedy?
Propadající se vody?
Propast do lůna Země?
Výtrysk sopky?
Ztracené sebevědomí.
Narušený pocit bezpečí.
Průrva do naší mysli.
Nehodí se do řádu věcí.
Nikdo se neodváží dolů.
Na to nejsme připraveni.
Věda si s tím neví tady.
Pomůže nám naše víra?
Nebo utečeme do pohádky.
A třeba počkáme, až to zmizí.
Ponechme to v bájích starců.
Tam to nikomu neublíží.
Přečteno 491x
Tipy 8
Poslední tipující: Danger, carodejka, Květka Š., Radhuza
Komentáře (5)
Komentujících (5)